December 01, 2022

Aké sú blahodarné účinky saunovania? Nezabudnite si dopriať ku koncu roka zaslúžený oddych

Blíži sa nám koniec roka, jeseň a zima patria medzi ročné obdobia, kedy sa príroda chystá na zimný oddych, po náročnom roku plnom nepríjemných udalostí by sme na oddych nemali zabúdať ani my. Doprajte si relax v našom hotelovom privátnom wellness centre, ktoré obsahuje fínsku a parnú saunu. Viete aké sú ich blahodarné účinky na zdravie?

Liečenie pomocou tepla využívali už staré národy, ako Rimania či Mayovia. Prešli roky a pozitívny vplyv saunovania potvrdila aj veda. Povedzme si spoločne 5 významných dôvodov, prečo saunovať.

1. Spomaľujete starnutie

Být stále mlád, to bych si přál,.. spieva československá legenda Karel Gott. A priali by sme si to viacerí. Saunovanie nám v tom môže pomôcť. Pri pobyte v saune sa zvyšuje prekrvenie kože, ktoré spomaľuje proces starnutia. Vyššia teplota pozitívne vplýva aj na mitochondrie, ktoré majú v tele funkciu produkovania energie. Vy tak spomaľujete proces starnutia a zároveň získavate dostatok energie, aby ste sa mohli venovať fyzickej aktivite, preto sa saunovanie odporúča aj športovcom pre regeneráciu.

2. Lepší spánok

Spať ako batoľa, nerušene, pokojne. Spánok je pre náš organizmus dôležitý, denne by sme mali spať v priemere 7 hodín pre plnohodnotné fungovanie mozgu. Pozitívne vplýva aj na naše duševné zdravie. Teplo prirodzene upokojuje telo, v saune preniká hlboko do našej pokožky a pomáha nám uvoľniť sa.

 

3. Detoxikácia organizmu

Toxíny sú dnes všade okolo nás, pravidelná detoxikácia by preto mala byť dôležitou súčasťou našich životov. Okrem zdravej stravy, detoxikačných kúr, bylinkových nápojov, vám s detoxikáciou tela pomôže aj saunovanie. Pravidelným saunovaním pomáhame telu vylučovať toxíny. Zároveň si stimuláciou buniek zlepšujeme stav imunitného systému.

 

4. Znižujete riziko srdcovo-cievnych ochorení

Saunové teplo priaznivo pôsobí aj na obehové a kardiovaskulárne funkcie. Ak budete saunu navštevovať pravidelne, viete si znížiť riziko mŕtvice, srdcovo-cievnych chorôb, blahodarne pôsobí aj na funkciu pľúc a dýchacej sústavy. Lekári ju odporúčajú aj pacientom trpiacim na astmu, silné alergie či psoriázu. A tam sa zoznam nekončí, saunovanie je vhodné aj pre pacientov s reumou a duševnými ochoreniami.

 

5. Budete šťastnejší

Pobyt v saune pomáha nášmu telu uvoľniť sa, uvoľnené telo rovná sa uvoľnená myseľ. Každý deň sme obklopení stresovými situáciami a práve stres je jedným z najväčších zabijakov súčasnosti. Doprajte si preto pokoj, uvoľnite svoje telo i myseľ, regenerujte sa. Telo zbavíte toxínov, prekrvíte mozog a zaplavia vás endorfíny. Po pobyte v saune si môžete v našom hoteli ľahnúť do oddychovej miestnosti a užiť si tento pocit absolútneho šťastia s čajom kávičkou či niečím sladkým pod zub.

 

Sviečky, hudba podľa vášho výberu, vírivá vaňa, to všetko vás spolu s parnou a fínskou saunou čaká v našom privátnom wellness centre. Objednajte si termín na recepcii hotela: tel: 0948 858 900 / e-mail: hotel@hotel-premium.sk a doprajte vášmu telu starostlivosť a oddych, ktorý si po celom roku zaslúži.


Back to Blog